четвъртък , 13 юни 2024
„Политическа партия Български Демократически Форум е респектирана от идеята да осъществи промяна на статуквото в България и в частност статуквото, наложено от години в град Варна.” Това каза председателят на БДФ Жаклин Толева при представянето на Коалиция "ДА за Варна" на 27 септември в града.

Български Демократически Форум откри предизборната си кампания за Варна

[singlepic id=24 w=350 h= float=]

Кандидатът за кмет Антон Луков: „Градът, в който живеем, страда от липсата на демокрация”

„Политическа партия Български Демократически Форум е респектирана от идеята да осъществи промяна на статуквото в България и в частност статуквото, наложено от години в град Варна.” Това каза председателят на БДФ Жаклин Толева при представянето на Коалиция „ДА за Варна“ на 27 септември в града. „Тревогата за достойното битие на гражданите безспорно е задължение на институциите – националната и местната власт, както и на партиите, като субекти, които формират политика за управление. Но да живее с тревога за достойното битие на гражданите на България също така е право на отделната личност, на отговорната личност! Такава отговорна личност БДФ идентифицира в лицето на Антон Луков, журналист и главен редактор на информационна агенция „ДНЕС+“, показал през годините, че има и отговорност, и идеи, и визия, и почтеност и капацитет. Затова заставаме зад неговата готовност да промени Варна като се кандидатира за кмет.

[singlepic id=23 w=350 h= float=]

18 са кандидати за общински съветници на коалиция “ДА за Варна”, които ще се борят за място в следващия варненски общински съвет на предстоящите избори. Най-младият е на 19 години, а най-възрастният – на 55, съобщи кандидатът за кмет на Варна Антон Луков. Той е и водач на листата за общински съветници. На 45 години е, завършил история в ВТУ“Св. Св. Кирил и Методи“, семеен с две деца, дългогодишен член на БДФ. От БДФ в коалиция „ДА за Варна” са още Руслан Коларов, член на борда на директорите на „Менс Инвестмент Груп“, бакалавър по туризъм, бивш председател на Български Младежки Демократически Форум и Юлия Генова, инженер автоматизация на производството, майка на пет деца.

По думите на Антон Луков проблемите на Варна са видни за всички и е по-важно как ще бъдат решавани в бъдеще. „Градът, в който живеем, страда от липсата на демокрация. Много им се иска на управляващата върхушка да заприличаме на Русия, където едни хора сменят други, а изборите са подробност. А трябва да се решават проблемите в града.“, заяви Луков. Той очерта три приоритета: ново отношение към варненци и техните пари, връщането на доверието към институциите и добре работеща администрация. „Считам, че като начало трябва да започнем с укрепване на авторитета на институциите. Това, на което сме свидетели днес, е следствие на многогодишната безотговорност, която се шири спрямо българските институции и вътре в тях. Хора, които представляват Община Варна и местният Общински съвет, се оказаха недостойни. Рейтингът на институциите е ужасяващ. Трябва да започнем да градим доверието в институциите отново, отначало, с достойно поведение, честност и почтеност в управлението.”

В местната коалиция „ДА за Варна“ Български Демократически Форум участва с заедно с коалиционен партньор – Единната Народна Партия, чийто председател Мария Капон на откриването на кампанията заяви: „За ЕНП е удоволствие да си сътрудничи с БДФ, която е най-силно представената традиционна дясна партия.”

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...