За себе си Илиян казва, че е „човек, който знае откъде идва, къде е и най-вече – накъде отива”. На въпроса какво иска да промени, отговаря простичко: „да няма семейства със съдбата на моето.” За него отговорността „е винаги лична”, а не колективна.

Илиян Георгиев Георгиев

7 МИР Илиян Георгиев7 МИР Габрово

Роден на 8 октомври 1961 г. в Габрово, Илиян Георгиев Георгиев е потомък на родове, който понася тежки удари от комунистите преди и след преврата през 1944г. Близките му са брутално избити, съдени и лежали в затвори и лагери, заточвани. (Сред избитите са баба му на 43 години и вуйчо му на 23 години.) Днес, когато обществото ни носталгично въздиша по годините на социализма, твърде малко хора си дават сметка за погромите на така наречената Народна власт. За онези 300 хил. нейни жертви, за които почти не се говори.

За себе си Илиян казва, че е „човек, който знае откъде идва, къде е и най-вече – накъде отива”. „Аз съм звено от една верига от живота на рода си и не мога да се оставя да бъда слабата част в нея.”, споделя той. С политика се занимава от 1991 г., когато става съучредител на МБДФ. На въпроса какво иска да промени, отговаря простичко: „да няма семейства със съдбата на моето.” За него отговорността „е винаги лична”, а не колективна.

Завършва ВВТУ „Тодор Каблешков”. Работи като началник гара „Габрово”. Харесва книгите на Карлос Кастанеда. 19 години е играл ръгби, включително в националните отбори на юноши и мъже. Обича да се разхожда сред природата. А планината започва от самия му двор.

Check Also

Георги Веселинов Иванов

Като председател на Общинската организация на БДФ - Пловдив и член на Националния съвет на БДФ той е водач на листата на коалиция „ДСБ-БДФ” в 17 МИР, Пловдив – област.

Вашият коментар