Яница е принципна и пряма в отношенията си с хората, изисква това и от околните. Започва да се занимава активно и да навлиза в политиката едва наскоро. Поводът – едно несправедливо политическо уволнение на нейна съгражданка.

Яница Георгиева Иванова

Яница Георгиева26 МИР Ботевград

Яница Георгиева Иванова е родена на 4 март 1979 г. в София. Омъжена и е щастлива майка на три деца. Двете й момичета са в 7-ми и 4 клас, а момчето й е на 4 години. Споделя, че „много обича децата”. Определено има подход към тях. Може би това е причината да завърши социална педагогика във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий” преди време. Другият й вроден талант е да общува с хората – активно, истински – някак неусетно става част от техните проблеми и започва да помага. Казва, че не обича да е пасивна, да стои безучастно и да гледа отстрани. Това вероятно е генетично. Баща й е един от най-приближените приятели на легендарния легионер Иван Дочев – всеотдайно, с него е до последните му дни. Иначе родът й е с корен от Егейска Македония. Яница разказва за голямата мечта на дядо си – да види родния си дом в Драма. Мечта, която се реализира, когато отварят границата по време на правителството на Иван Костов.

Покрай бащата и дъщерята още съвсем млада става член на Български демократически форум. Но не се лъжете от младостта й – Яница е човек, който си знае мястото и стойността в обществото. И понеже е принципна и пряма в отношенията си с хората, изисква това и от околните. Започва да се занимава активно и да навлиза в политиката едва наскоро. Поводът – едно несправедливо политическо уволнение на нейна съгражданка.

Преди две години Яница се явява със самостоятелната листа на БДФ местния вот в Ботевград. И успява. С блестяща стратегия и тактика, с принципни позиции и идеи за управление в Общината. Днес тя е общински съветник от БДФ в Ботевград. Парламентарните избори 2013 са й една още по-голяма отговорност и предизвикателство. Стискаме й палци и я подкрепяме с бюлетина 27.

Check Also

Георги Веселинов Иванов

Като председател на Общинската организация на БДФ - Пловдив и член на Националния съвет на БДФ той е водач на листата на коалиция „ДСБ-БДФ” в 17 МИР, Пловдив – област.

Вашият коментар