БДФ-Кюстендил влeзe в коалиция дясно-център

[singlepic id=9 w=600 h= float=left]

БДФ, СДС, Демократическа партия, БДС-Радикали, НДСВ, Съюз на свободните демократи, Движение Гергьовден, Нова сила, Единна народна партия, ВМРО-НИЕ, БНД и Новото време се регистрираха заедно за участие в местните избори като „Коалиция Кюстендил”. Своите подписи под коалиционното споразумение поставиха инж. Николай Борисов от БДФ, Анелия Любенова от СДС,  Васил Иванов от НДСВ и представителят на ОДС, Ивайло Андонов.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов прие с въодушевление новината: „Радостен съм да съобщя, че коалицията, която се създаде от името на гражданите на Кюстендил и за бъдещето на нашите деца, ще продължи своята работа и през следващите години”.

„Смятам, че мястото на БДФ е в дясно-центристката коалиция на Кюстендил. Ние от Български демократически форум се борим за национално обединение и просперитет, и ще работим усърдно коалицията да спечели изборите”, обоснова участието на БДФ-Кюстендил нейният председател инж. Николай Каваклийски.

„Стремежът ни е да продължим управлението на общината, което до този мандат беше абсолютно успешно”, сподели общинският председател на СДС Анелия Любенова. „С полагането на тези подписи ние заявяваме категоричната си готовност да се явим заедно на предстоящите местни избори, за да продължим проекта „Коалиция Кюстендил”, продължи Любенова.

Упълномощеният от ОДС Ивайло Андонов уточни участието на ОДС в обединението лаконично: „Дясно-центристката коалиция на Кюстендил трябва да продължи работата си и в следващ мандат”.

„Подписах споразумението за влизане в широката дясна коалиция, тъй като за мен е удоволствие да върна НДСВ там, където му е мястото – в дясно”, обясни присъствието на неговата партия в коалицията областният председател на НДСВ Васил Иванов.

About the Author

avatar
Редакция
Вестник "Прелом"

Бъдете първият коментирал "БДФ-Кюстендил влeзe в коалиция дясно-център"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.