Жаклин Толева за новата дясна коалиция: Ценностите ни са общи, целта ни е една

[singlepic id=8 w=650 h= float=center]

На специална пресконференция партиите от коалиция Съюз на десните сили подкрепиха кандидатурата на Румен Христов за президент

„Български Демократически Форум е респектирана от отговорността да сътрудничи за единение на десницата, каза лидерът й Жаклин Толева на пресконференция по повод създаването на коалиция Съюз на Десните Сили, подкрепяща кандидатурата на Румен Христов за президент. Единственият начин в политиката да си върнеш загубеното обратно е взаимодействието с всички, които го искат. Затова и ние сме се стремили към политически партньорства, които водят до политически последствия, надхвърлящи рамките на едни конкретни избори. Такова е партньорството ни със Съюза на демократичните сили и с останалите партии в дясното пространство, защото нашите ценности са общи, нашата цел е една – да овластим реалната десница като опонент и срещу метаморфозиралата бивша БКП, и срещу популизма, а също така и срещу политическия нихилизъм. Това е едната причина, за да се присъединим към тази коалиция, а другата безспорно е преценката на личността на г-н Румен Христов – личност, която показа, че е надскочила социалната си и политическа принадлежност и има визията на държавник, който да доведе България до национално мощна, социално справедлива и просперираща страна.”

Зад кандидатурата на Румен Христов за президент на България застават Съюзът на Демократичните Сили (СДС), Българският Демократически Форум (БДФ), Обединените Земеделци, Демократическата партия (ДП), Движение “Гергьовден”, Съюзът на Свободните Демократи (ССД), БДС Радикали, Радикал Демократическата Партия (РДП), Българската Социалдемократическа Партия (БСДП) и партия Българска Нова Демокрация (БНД).

„Днес България отново има нужда от реформатори, България има нужда от реформи и промени. Тези промени могат да бъдат осъществени от представителите на автентичната десница и на демократите“, каза кандидатът за президент Румен Христов. “ Държавният глава трябва да е представител на десницата. Ако бъда избран, ще водя пробългарска, достойна политика”, обеща той.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ на политическите партии,
подкрепящи десния кандидат за
Президент на Р. България Румен Христов

Последните години особено ясно показаха, че България се нуждае от стабилно дясно управление, което единствено може да преодолее:
•       Подмяната на парламентаризма с популизъм и с еднолична воля;
•       Показните и безрезултатни действия в борбата с престъпността;
•       Спирането на реформите;
•       Непоследователната и хаотична икономическа политика;
•       Липсата на прозрачност при разходването;
•       Опасното разделение на нацията на етническа основа.
Президентските избори са реална възможност за възстановяване на истинското дясно пространство в българската политика.
Водени от това разбиране ние, коалиция СЪЮЗ НА ДЕСНИТЕ СИЛИ декларираме следното:
1.      Категорично подкрепяме г-н Румен Христов като кандидат за Президент на Република България.
2.      Заявяваме твърдата си воля да работим за победа на десницата и възстановяване на доверието на гражданите в българските институции.

Съюз на Демократичните Сили
Обединени Земеделци
Демократическа партия
Движение Гергьовден
Съюз на Свободните Демократи
БДС Радикали
Български Демократически Форум
Радикал Демократическа Партия
Българска Социалдемократическа Партия
Българска Нова Демокрация

About the Author

avatar
Редакция
Вестник "Прелом"

Бъдете първият коментирал "Жаклин Толева за новата дясна коалиция: Ценностите ни са общи, целта ни е една"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.