Срамната болест на БСП

Все съм се чудела откъде идва това понятие „срамна болест”. То виси като присъда на едно общество за нещо недостойно, осъдително, дори престъпно. Но ето, наскоро разбрах покрай другаря Кутев. И много съм му благодарна!

Какво е срамната болест? Като почнеш от учителя Ленин, та стигнеш до другаря Кутев – всички до един са болни от нея… Предавала се хем по полов път, хем по наследство. Накрая другарят Маркс с право ще констатира призрачността на цяло едно общество с откровенческите си думи: „Един призрак броди из Европа – призракът на комунизма”. Това е срамната болест! Комунистическата зараза, де. Не СПИН-ът!

То там ѝ беше грешката и на другарката Нинова. Без да познава основите на комунизма, без да чете между редовете – малко емоционално го е приела, като станало въпрос за СПИН-а. Веднага помислила, че Кутев е говорил за срамната болест и скочила да му търси обяснение.
И директно направила извода, че целокупната им партия БСП, барабар с предците и наследниците ѝ, СА БОЛНИ ОТ СРАМНАТА БОЛЕСТ. Ужас! И не стига, че не разбрала иронията, ами и се грабнала по всички медии да иска извинение от горкия Кутев. Те на това му се вика „сън в лятна нощ”! За какво да се извинява Кутев? Че той срамните болести не ги е споменавал! Тя ги е назовала пред медиите! Тя казала пред тях, че „БСП била като тежка болест”, че „който се докосне до нея, е обречен; че ако не на смърт, членовете на БСП са обречени на мъчителен живот…” Но така е – понякога човек гузен негонен бяга…

„Моите думи за СПИН-а бяха с достатъчно самоирония и по повод на дъщеря ми”, каза Антон Кутев. А ние бодро ще добавим в негова защита – тая другарка Нинова в кой век живее, че мисли СПИН-а за срамна болест?! Не е срамна! Хората даже си слагат лентички в знак на съпричастност с болните от СПИН!
Но виж за срамните болести ги е срам да си сложат лентички за съ­причастност…

Но и друго има. Което е така, така си е. Няма дим без огън. Ето сега – оказа се, че синът на другарката Нинова се лекувал от срамната болест, следвайки в Америка. Другарката Нинова също май е скътала по нещичко в банкови сметки – като „антидот” на срамната болест. И май не е само тя.

Къде е Сергей сега да каже?

Антон Кутев – секретар на БСП по медийната политика в интервю за електронното издание „Всеки ден”: „Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път. В нашата партия е нормално наследниците да стават социалисти просто заради бащите си”.

Корнелия Нинова – бивш секретар на Изпълнителното бюро на БСП: „Колегата ми Антон Кутев сравни БСП със СПИН. Социализмът се предавал, подобно на болестта, по наследство или по полов път. Нечувано и обидно. Ако някой се е питал що е то социализъм, вече знае. Според висш представител на ръководството на БСП това е тежка болест. Който се докосне до нея, е обречен. Ако не на смърт, то поне на мъчителен живот. Но ако някой все пак реши да направи саможертва да стане социалист, то трябва да отговаря на поне едно условие – или баща му и дядо му да са били такива, или да си намери някой социалист за полов акт. Всички други не стават.”

Антон Кутев: „В средата на септември съм готов във всяка медия, в която Нинова поиска, да обсъдим каузата на социализма и хората, които могат да я носят. Ако може – да обсъдим и банковите им сметки.”

Бъдете първият коментирал "Срамната болест на БСП"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.