Станишев води ПЕС

Роди ме, мамо, Станишеф и ме хвърли на ПЕС. ПЕС като Партията на европейските социалисти, а не славянското „пес“ – „куче“. Уточнението и справката в етимологичния речник се налага, защото от него притеснено разбирам, че от славянското „пес“ произлизало и „псувам“. Ха така! Ако не вярвате, речникът продължава с пример: „…по подобие на гръцкото „циник“, което също произхожда от „куче“. Замислих се. Това е наука! Тя работи само с проверени факти, не е туй-онуй! Затова трябва внимателно да се разчепква и проумява.

Да ви кажа, Станишеф не съм го чувал да псува, нито да говори вулгарно. Но пък е много циничен.  Може би затова и гърците си го харесаха. По новините казаха, че за поста си в ПЕС той получил голямата подкрепа на ПАСОК и лично на Георгиос Папандреу. Последният от 2004 г. оглавява ПАСОК, а от 2006 г. е и лидер на Социнтерна, наскоро го преизбраха. За династията Папандреу и за дереджето на Гърция – няма какво да ви обяснявам. Цяла Европа сме се хванали за главата. Ама това речниците са голяма работа. Такива дълбоки връзки откриват. Ей го сега – никога нямаше да го свържа с думата „куче“. А в наше село има една поговорка: „Куче влачи – диря няма“.

Но за псувните се замислих. Станишеф не псува. И ПЕС не псува Станишеф. Щото са европейци хора и защото си го избраха от единствена кандидатура, без конкуренти, като истински социалисти с цели 91%. А не както в България БСП издигнаха освен него и Гоце, и кого ли не, та и досега, още и още, ще се изядат с парцалите по медиите…

Та за псуването ми е думата. Май има само един вариант – останалите да го псуват тоя ПЕС. Хм! Абе, да не се окаже Станишеф троянският кон в ПЕС и ЕС? Чувам, че вече редактирал и Барозу?

Бъдете първият коментирал "Станишев води ПЕС"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.