Президентски хоровод

Вихра Мартенска

Еволюцията е изумително нещо. Колкото и да изглежда рушителна, колкото и да е безжалостна. Понякога с един замах събаря хилядолетни дворци и господарите им прави просяци. Други пък от друмищата хваща и прави господари… Шлифова и изважда на бял свят невероятни бисери – образци на лична съвест и национално достойнство.

Но нали е еволюция, не прощава никой изблик на недалновидност, самонадеяност и позьорство.

Затова и човечеството си е създало от една страна Нобелови награди, но от друга и Дарвинови такива. С едните прави признание на велики умове, които извеждат човешката мисъл до невероятни върхове. А за Дарвиновите награди чували ли сте? Те са една Nota bene за едни по-други и леснодостъпни върхове…

Та в този ред на разсъждения по време на карантина в България, докато гледах поредното изявление на Президента, така се въодушевих, че ми дойде една страшна идея. Дали пък няма шанс да станем колективен кандидат за Дарвиновата награда? Все пак, може покрай нея да попаднем в Книгата на рекордите на Гинес. Времето е такова, че публика има – цял свят, дето се казва, ни гледа в реално време, затворен под карантина. Сега е моментът като българи да му вдъхнем кураж и безстрашие! Та ние сме с 13-14 вековна история, никакъв вирус не може да ни уплаши. Пък бил той с корона, роден той от 5G мрежите на китайците, от световната конспирация или от страх. Българинът не се страхува от нищо!

Та, направо по въпроса! Какво ни е нужно?

ГЕНИАЛНОСТ! Гениалност до глупост.

В упътването на Уикипедия четем: „Тъй като наградата „Дарвин“ е хумористична награда, обстоятелствата около всеки от потенциалните кандидати трябва да бъдат уникални по своята абсурдност… Причина за номинация например е бил случай, когато пациент е запалил цигара, въпреки лекарското предупреждение да не пуши, тъй като е намазан с мехлем, който има свойството да се възпламенява…“

Не можем да направим подобно нещо, защото пожарът няма да ни се получи, премиерът ни е пожарникар! Въобще не си го помисляйте!

Мислете, какво друго?! Мислете с главите си!

Според мен, най-добре е да послушаме Президента Радев! Най-добре е да се обединим срещу карантината, да надуем гайдите и да я свалим! Да махнем маските, да се прегърнем и целунем по братски и да му тропнем едно великденско хоро пред Президентството, начело с Държавния глава. От Синода ще ни благословят веднага.

С карантина седнали да ни плашат! Я глад, бре! Я безпаричие за вас, неверници!

–––––––––––––––-

*Справка от Уикипедия:

Наградите „Дарвин“ ежегодно се присъждат на „хора, които са направили услуга на човечеството, като сами са се премахнали от генетичния му фонд“. Наградата се дава най-често на хора, които вследствие собствената си глупост са загубили живота си, но също и на живи хора, загубили само репродуктивните си способности. Наградата е учредена на името на създателя на еволюционната теория Чарлз Дарвин.

Бъдете първият коментирал "Президентски хоровод"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.