БДФ отново е втора политическа сила

Цветан Цветанов Жаклин Толева

Както за местните, така и за президентските избори, партията беше регистрирана веднага след управляващите

 

С решение на ЦИК № 45- МИ/ 03.08.2011 Политическа Партия „БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕСКИ ФОРУМ” е регистрирана за участие в изборите за общински съветници и кметове на 23 октомври 2011 г. На 5 август, след няколкодневно бдение, БДФ подаде документи за участие и в президентските избори – отново втора след ГЕРБ.

Изпитанията тепърва предстоят. Продължава усилената работа и постоянна комуникация на местните структури с ЦР на БДФ. Сроковете, определени от ЦИК, са изключително кратки!

До 28 август 2011г. „Партиите и коалициите от партии, регистрирани в ЦИК, както и образуваните местни коалиции от партии, които ще участват в изборите за общински съветници и кметове се регистрират в Общинските Избирателни Комисии.”

Въпросът самостоятелно или в коалиция ще участваме в общинските избори беше решен на Национален Съвет на БДФ на 08.01.2011 г. Съветът даде свобода на местните структури да правят предложения към Централното Ръководство за формáта на участие в изборите по места. Предложения и намерения не липсват, но тук е мястото да кажем: амбицията е едно, реалната преценка на възможностите – друго! Нужна е адекватна, съобразена с конкретните ситуации по места политика, ясна представа за броя на гласовете, необходими за избираема позиция и визия как да ги постигнем, стратегия и тактика за успешна кампания – послания, финансиране и т.н.

БДФ ще работи за легитимиране на образа на десния фронт. Този образ в последните години е поизбледнял, накъсан, подменен. Днес повече от ясно е, че раздробеността обезличава предназначението на десницата в България! Отвъд разделящите я интереси стоят интересите на нацията!

Това е нашето ново кредо и нашата алтернатива!

Да си пожелаем вяра в себе си и в пътя, който сме избрали!

About the Author

avatar
Редакция
Вестник "Прелом"

Бъдете първият коментирал "БДФ отново е втора политическа сила"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.