Надпреварата започна

Петък, 22.07.2011 – остават три дни до старта на приемането на документи за регистрация на партиите за участие в местните избори. Младежите на ГЕРБ са вече пред вратите на ЦИК – първи за подаване на документите на своята партия. Ще кажете ентусиазъм. За тях обаче е въпрос на чест. Чисто символично те го свързват с факта, че са първата политическа сила в страната. Без много да се мае БДФ зае второто място в тази редица и за първи път от 10 години насам заяви амбициите си за активно участие в политическия живот.

Може би вдъхновени от примера на ГЕРБ, на 25.07.2011 г. дойдоха да подават документи и от инициативният комитет в подкрепа на кандидат-президентската двойка Меглена Кунева – Любомир Христов. Първи! Цели 11 дни преди началния срок (5 август) за регистрацията за президентските избори!!! И какво мислите, че им отговори ЦИК? Да изчакат обявената за целта дата. Логичен отказ. Само че последва пресконференция в опит да се прикрие гафа на предизборния щаб на Кунева, от който явно не бяха прочели решенията на ЦИК. „Засегнатите” истерично се обявиха за жертви на манипулация от страна на БСП и ГЕРБ. И нямало да имат време да наберат достатъчно дарения за президентската си кампания! Каква ирония! Доскорошните безпардонни управляващи, част от тройната коалиция, която буквално разори България, се обявяват за независими, за бедни и за жертви.

Надпреварата си е надпревара, но прибързването и свръхамбицията не са добър атестат за никой кандидат и за никоя политическа сила… Иначе народът си го е казал – бързата кучка слепи ги ражда!

About the Author

avatar
Редакция
Вестник "Прелом"

Бъдете първият коментирал "Надпреварата започна"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.