Номенклатура от „гражданската квота”

Глава първа:

ГЕНЕЗИС

Иван Райчинов Пръмов е шумкар и виден деец на Българската комунистическа партия (БКП), министър на земеделието и горите през 1957-1962 г. Роден през 1921 г. в село Войнягово, през 1936 г. става член на Работническия младежки съюз, а от 1939 г. влиза в ръководството на неговата околийска организация в Карлово.

През 1943 г. хваща гората и шумкарства във Втора средногорска бригада „Васил Левски“, за което е осъден задочно на 15 години затвор по ЗЗД.

След победата на „социалистицката революция” завършва Агрономическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ (1947 г.) и започва работа в Централния комитет на Димитровския съюз на народната младеж (1948-1951 г.). После става първи секретар на Околийския комитет на БКП в Карлово (1951-1952 г.) и секретар на Окръжния комитет на БКП в Пловдив (1952-1954 г.).

Заместник-министър (1954 г.), а от 1957 г. е министър на земеделието и горите в правителството на Антон Югов. Следващите му длъжности са секретар на Централния комитет на БКП (1963-1977 г.), председател на Централния кооперативен съюз (1978-1986 г.) и посланик във Варшава (1986-1987 г.). От 1958 до 1990 г. е и народен представител.

Др. Иван Пръмов има трима сина:

  • Андрей Пръмов, женен за Меглена Кунева;
  • Климент Пръмов, женен за Уляна Пръмова;
  • Райчин Пръмов.

И тъкмо Меглена ще променя статуквото.

Колкото Уляна Пръмова промени БНТ.

Глава втора:

„Европейското лице” на България?

Меглена Кунева е сред политиците, които най-дълго бяха на власт през цялото време на управление на НДСВ: и при първия им мандат, и при Тройната коалиция. През първите 4 години на власт на НДСВ тя бе министър по европейските въпроси, а след това бе номинирана и изгря като българския еврокомисар от Тройната коалиция.

[singlepic id=18 w=300 h= float=]

На фона на това дълго присъствие на политическата сцена под крилото на НДСВ, да се правиш, че си независим, е най-малкото нечестно.

Кунева-Пръмова е истинско политическо ГМО (генномодифициран организъм). Хем е от червения елит, хем е от придворните на царя, хем е висш евробюрократ. Пък и католик. Тя е като краставица с вкус на трюфел и калории на овнешко.

Твърдението за гражданската кандидатура на Кунева също звучи доста пресилено. Уж Кунева не е партийна кандидатура, а цялото ръководство на НДСВ, начело с някогашния му лидер Симеон Сакскобургготски, буквално се изсипа на представянето й като претендент за държавен глава.

В Инициативния комитет, издигнал кандидатурата й, са ключови фигури от управлението на НДСВ и Тройната коалиция: бившият министър на образованието Даниел Вълчев, шефът на 39-то Народно събрание Огнян Герджиков, ексминистърът на държавната администрация Николай Василев, ексдепутатите Минчо Спасов, Борислав Цеков и др. Сякаш останките от разнебитения кораб, наричан някога НДСВ, са се събрали, за да се хванат за Кунева като удавници за сламка в последен опит да реабилитират партията на другаря цар.

По-голяма перверзия и гавра с гражданското общество от пробутването на Меги Снахата към президентството е само инсталирането на Симеон като „гражданска алтернатива” на старите партии. Историята се повтаря фарсово, разбира се. Бутафорията е пълна. Тъмночервените лобита и техни десарски дружки вече направиха пътека до Бойкови довереници, за да убеждават премиера, че и той имал интерес Меги да стане президент. Така щял да избегне обвиненията, че контролира всички власти, а Снахата щяла да му върне жеста.

Др. Кунева-Пръмова е типичен продукт на ранния социализъм, когато близки на изтребваната от комунистите буржоазия бързат да се пришият към новата власт. Нейн баща е талантливият музикант и актьор Щилиян Кунев от триото „Буфосинхронисти”, които бяха едно от приятните явления в соц. естрадата.

Щилиян Кунев е учил 2-3 години във Военното на Н.В. училище преди 1944 г. и когато идва червената власт, го изгонва и заклеймява като „монархофашист”. Доста години пее и свири по ресторанти за насъщния. За да изпере биографията си, младата кариеристка М. Кунева се омъжва за сина на члена на ЦК Иван Пръмов. След 1989 г. отново обръща платното, развежда се с Пръмов, примъква се към СДС и журналиства в радиото. След идването на царя си спомня монархическия период на баща си и скача в НДСВ.

В преговорите за присъединяването ни към ЕС бе най-услужливата мадам „Йес” от всички кандидати. Нейното „Йес” за затварянето на ядрените реактори, за жестоките квоти върху земеделските продукти и т.н. ще тегне още дълго над страната ни.

Екип на в-к ПРЕЛОМ

About the Author

avatar
Редакция
Вестник "Прелом"

Бъдете първият коментирал "Номенклатура от „гражданската квота”"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.