Седем десни партии подадоха документи за регистрация в ЦИК за участие в президентските избори. В новата коалиция, която се казва Съюз на десните сили, освен Българския Демократически Форум, влизат още СДС, Обединени земеделци, Демократическа партия, Движение „Гергьовден", Съюз „Радикали" и Съюз на свободните демократи.

БДФ в нова дясна коалиция за президентските избори

Седем десни партии подадоха документи за регистрация в ЦИК за участие в президентските избори. В новата коалиция, която се казва Съюз на десните сили, освен Българския Демократически Форум, влизат още СДС, Обединени земеделци, Демократическа партия, Движение „Гергьовден“, Съюз „Радикали“ и Съюз на свободните демократи. Това са партиите от десницата, които имат регистрация за президентските избори. Освен това има още шест партии, които нямат регистрация, но са разписали политическо споразумение и подкрепят кандидатурата на Румен Христов за кандидат-президент.

„Това е безпрецедентно обединение на десницата, но за съжаление без ДСБ“, коментира Борис Марков, председател на предизборния щаб на десния кандидат-президент. Позицията, която от ДСБ са изразили, е, че няма да се регистрират, но ще подкрепят кандидатурата на Румен Христов, каза още той.

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...