БДФ призовава: Гласувай с „Да“ на референдума!

Граждани и Гражданки на България,e-vote

Политическа партия Български демократически форум (БДФ) отговаря с категорично „Да“ на въпроса „Подкрепяте ли да може да се гласува дистанционно по електронен път при провеждане на изборите и референдумите?“ на националното допитване, което ще се проведе заедно с вота за местно самоуправление на 25 октомври.

Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да подкрепят въвеждането на електронното гласуване в България, защото то е естествена стъпка напред в цивилизационното развитие на нашето общество.

Вярваме, че възможността да се гласува в интернет ще подпомогне реализацията на едно от основните права на гражданите на Европейския съюз – правото на свободно движение. Близо 2 млн. наши сънародници живеят постоянно зад граница, а участието им в избори при настоящата система е свързано с редица трудности, разходи на средства и загуба на време заради отдалечеността на избирателните секции. Опцията за дистанционно гласуване от вкъщи без съмнение ще ги улесни и мотивира да се включат в избирателния процес и да се приобщят към вземането на съдбовни за страната ни политически решения.

Това автоматично ще доведе до увеличаване на избирателната активност, която в последните години падна до драстично ниски нива под 50% от населението. По-високата активност означава и по-голяма легитимност, и повече доверие в избраните от народа органи – фактори от изключителна важност за ефективното функциониране на всяка демокрация.

Не на последно място – електронното гласуване ще намали и възможностите, и значението на контролирания и платения вот, довел до деформация на политическото представителство в съвременна България.

Гласувай с „Да“ на референдума! Не оставай безразличен!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...