Георги Миланов, БДФ: Електронното гласуване ще утвърди демокрацията

Georgi Milanov (1)

Въвеждането на електронното гласуване ще разшири обхвата на демокрацията в България, защото ще утвърди едно от основните права на човека – правото на избор. Това заяви Георги Миланов от политическа партия България демократически форум по повод насрочения за 25 октомври референдум по темата.

„След седмица ни предстоят общински избори, няма спор за тяхната важност. Но улисани в тях, на заден план оставяме факта, че в същия ден се изправяме и пред друг, не по-важен вот – „за“ или „против“ въвеждането на електронно гласуване. Моето мнение е, че всички трябва да отидем до избирателните секции и категорично да отговорим с „Да“ на въпроса за имплементирането на компютърния вот. Защото смятам, че така ще направим поредна стъпка към укрепването на демокрацията в страната. И ще продължим утвърждаването на правото на избор, което е едно от най-висшите човешки права“, изтъкна Миланов.

Според него с опцията за електронно гласуване милиони българи в чужбина ще бъдат улеснени да участват активно в политическия съвет на България. „Те винаги са имали трудности по избори заради отдалечеността и малкия брой на секциите, които се разкриват зад граница. С нововъведението ще се увеличи избирателната активност. Ще се даде възможност на хората с увреждания по-лесно да упражняват конституционните си права. А и има съществени индикации, че така ще се намали относителната тежест на купения и корпоративния вот – категоричен беше Миланов. – И в крайна сметка така ще променим не само системата за гласуване, но и бъдещето на България“.

„Нека на 25 октомври отидем до урните и гласуваме с „Да“ на референдума за електронния вот! Да го направим, за да направим още една крачка към присъединяването ни към модерния цивилизован свят“, сподели още Георги Миланов от Български демократически форум.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...