ГЛАСУВАМЕ ПО СЪВЕСТ НА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ИЗБОРИ!

На 12 април 2014 г. в гр. София се състоя Национален съвет на ПП Български демократически форум (НС на БДФ), на който бе обсъдена актуалната политическа обстановка в страната и предстоящите избори за Европейски парламент`2014 г.

НС на БДФ призова членовете и симпатизантите на партията да гласуват на предстоящите избори за Европейски парламент`2014 г. и да направят своя вот по съвест.

Висшият орган на БДФ не посочи конкретни партии за подкрепа или личности за преференциално гласуване. Това стана ясно, след като партията взе решение да се въздържи от участие в изборите за Европарламент през май т.г.

Решението на партията бе обосновано с нежеланието на БДФ да разцепва и без това раздробения десен политически вот.

За БДФ дясното не е химера, нито изчерпана идея. То има ясни идеологически основи и е единствената алтернатива за страната ни.

Именно поради тази причина веднага след парламентарните избори през 2013 г. БДФ направи предложение на своя бивш коалиционен партньор ДСБ за сформиране на дясно-центристско ядро и започване на преговори за изграждане на единен десен блок. Това предложение не бе отхвърлено категорично, но бе изместено от конюнктурни съображения за създаване на Реформаторски блок.

След проведени разговори, БДФ не влезе в Реформаторския блок. „Ние сме дясна политическа партия. С ясна визия кои сме и защо сме в политиката. Ние не правим бакалски сметки, а отстояваме своите принципи и идеология. Това е нашата позиция“, коментираха в изказванията си членовете на Националния съвет на БДФ.

Те призоваха симпатизантите на партията да не гласуват за кандидати на популистки, псевдонационалистки и социалистически формации.

„Дясното от самото начало на прехода няма проблем с идеологията. Има личностен проблем. БДФ ще участва активно в бъдещите процеси за идентифициране на едно модерно дясно пространство“, бе категорично ръководството на партията.

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...

Вашият коментар