ДЕСНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ С ГОРДОСТ И САМОЧУВСТВИЕ

ПОЛИТИКАТА У НАС ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПРОФЕСИОНАЛНО ЗАНИМАНИЕ

Пресконференция на коалиция "Десните", 06.08.2014 г., БТА
Пресконференция на коалиция „Десните“, 06.08.2014 г., БТА

Днес, на 6 август, беше представен десния политически съюз Коалиция „ДЕСНИТЕ”.

Негови учредители са: ПП Български демократически форум, ПП Единна народна партия, ПП Синьо единство и участници в гражданската квота на съюза в състав: д-р Илко Семерджиев, Деница Сачева, Юлиан Войнов и Бойко Станкушев.

В представянето си пред медиите д-р Илко Семерджиев изтъкна: „Опитваме се да дадем алтернатива, с която да покажем, че „политика“ не е мръсна работа. Политиката става мръсна, когато с нея се занимават хора, които нямат ценности и които вкарват в нея лоши практики. Политиката в България трябва да стане професионално занимание, защото тя е душата на държавата. Ние искаме да покажем, че в политиката почтенността е възможна, че принципите и последователността дават стабилност.“

Днес можем да кажем, че избирателите имат възможност да гласуват за националнопатриотичен десен съюз, който защитава тезата, че националният интерес е достойното битие на гражданите. Обръщаме се към десните избиратели, които се колебаят, които може би са се отказали да гласуват, заради липсата на последователност в принципите, както и към тези, които са обвзети от национален нихилизъм, защото са свалили доверието от политическата класа“, каза на свой ред председателят на Български демократически форум Жаклин Толева.

Обединени сме водени от идеята за бъдещото. Това е дясно обединение, в което няма нито едни член, който да има проблем с дясната си идентичност. Водени  сме от това, че десните хора у нас трябва да избират не между две злини или по неволя, а трябва да отиват до урните с гордост и самочувствие. Искаме да правим ясна дясна политика и да представяме идеите си пред хората, а не да се обясняваме за трудни партньорства или компромиси, които е трябвало да се правят“, допълни председателят на Синьо единство Христо Панчугов.

Нас ни събира сходството в мисленето, общата ни биография и визията ни за бъдещето, а не аритметиката“, подчерта Мария Капон, председател на Единната народна партия. БСП, ДПС и ГЕРБ имат сходни действия и точно това ги прави еднакви и наши основни политически опоненти. Категорично се противопоставяме на популизма и провеждането на политики в името на лични интереси. Ние сме безкомпромисната десница“, зяви още тя.

Коалиция „ДЕСНИТЕ“ остава отворена за десните партии от Реформаторския блок, с които има идеологически, ценностни и биографични сходства каквито са ДСБ, СДС и БЗНС и ги призовава да изоставят центризма и опитите да помагат на популизма срещу властови позиции.

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...

Вашият коментар