Д-р Елена Йорданова Драганова

31 МИР Ямбол

Д-р Елена Йорданова Драганова
Д-р Елена Йорданова Драганова

Родена на 17.10.1974 г. в град Ямбол, в семейство на служещи. Завършва основно и средно образование в ЕСПУ с преподаване на чужди езици „Васил Карагьозов” гр. Ямбол., с профил руски език. Завършва Медицина в МУ– гр.Плевен и шест години работи като лекар в ЦСМП – Ямбол. С конкурс, обявен от МО, е назначена като „Началник на медицинска служба” в поделение на МО в гр. Сливен. След закриване на поделението работи като лекар-ординатор в Пневмофтизиатрично отделение на МБАЛ „Свети Пантелеймон” – град Ямбол.

От 15.06.2009г., след конкурс, е зачислена като специализант по специалността „Пневмология и фтизиатрия” към МУ гр. Плевен с база за практическо обучение СБАЛББ-ЕООД – гр. Габрово. За повечето хора е интересно защо някой учи медицина, избира тази професия и никога не е желал да емигрира. На седемнадесет, на толкова е завършила средното си образование, едва ли човек може да направи точно обоснован избор и да е наясно какво точно представлява тази професия. На какво трябва да си готов, за да я упражняваш?

Тя дава достатъчно, но и взема много. Не винаги моралното удовлетворение от свършеното е в състояние да компенсира липсата на уважение, липсата на финансиране в системата, настроенията на обществото спрямо здравните работници и здравеопазването като цяло, ангажираното лично време с проблемите на пациента, който оставяш в болницата отивайки си в къщи след работа.

Още от студент, вече осемнадесет години, е активен кръводарител. Според нея, ако всеки пълнолетен и здрав човек, веднъж годишно дари кръв, пред хемотрансфузионните центрове няма да има чакащи „редовни” , „платени” и основно „смугли” кръводарители.

Избягва да употребява „ще”. Работата е за вършене сега, а не утре или по-късно. По-добре кажи, че не можеш да направиш нещо, отколкото да обещаеш нещо напразно.

Споделя принципите и идеите на БДФ, но няма партийна принадлежност. Издигната е от БДФ, като гражданска квота в листата на коалиция ДСБ-БДФ.

Check Also

Теменужка Христова Петрова

Изключително обаятелна, тя определено има талант да убеждава хората и да ги мотивира и води в името на каузи. А каква по-голяма кауза от бъдещето на България? Девизът й е: „Достойнство, морал, обич и преданост към България.”

Вашият коментар