Жаклин Толева: Човечеството се нуждае от нова концепция за Човека

Човечеството се нуждае от нова концепция за човека. Във всеки един човек, независимо от това как именува Бога, трябва да виждаме божествеността.

Това заяви пред БГНЕС Жаклин Толева, представител на Коалиция „Десните“ и председател на ПП Български демократически форум, която посети молитвата в памет на жертвите от атентата в Париж в Централната софийска Синагога.

Днес съм тук като израз на скръб за 17-те жертви, като съпричастност към една трагедия.

Но не само!

Защото вече не става дума за битка на идеологиите, за противопоставяне на две цивилизации и т.н. Не става дума дори за толерантността между религиите или за свободата на словото. Нито дори за страха, който се опитват да всеят и за отпора на безстрашието.

Днес светът е изправен пред една нова битка – битката за Човека!

Светът се нуждае от нова доктрина и ново разбиране за това какво е човекът!!! Човечеството се нуждае от нова концепция за човека!

Защото всеки човек носи божественост, независимо от това как именува Бога, който изповядва.

В къщния ни храм, т.е. културата, която ми е дадена в моя дом, от моите родители научих следното: Бог не се доказва, Бог се живее! Но той е и вътре във всеки от нас! Който се научи да вижда тази божественост в другия, със сигурност не може да проявява насилие в името на своя Бог. Само такава нова концепция за човека може да обезсили насилието. Сигурна съм, че във времето това ще се постигне.

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...