На среща с избиратели в Стара Загора кандидатът за Президент от Съюза на Десните Сили Румен Христов открито прикани кандидата на управляващата "самонарекла се дясна" партия към дебат по актуалните проблеми на държавата.

Иван Костов и Румен Христов: политическият дебат категорично отсъства в тази предизборна кампания

На среща с избиратели в Стара Загора кандидатът за Президент от Съюза на Десните Сили Румен Христов открито прикани кандидата на управляващата „самонарекла се дясна“ партия към дебат по актуалните проблеми на държавата.

[singlepic id=42 w=350 h= float=]

„Тезите на господин Калфин са ясни, но какво да кажа на моите приятели от Европа, когато ме питат защо имаме двама кандидат-президенти на десни партии, членки на ЕНП? С г-н Плевнелиев имаме различия и е крайно време хората да ги чуят.“

Румен Христов призова всички българи да упражнят правото си на глас и да не позволят ново „преяждане с власт“, припомняйки, че дори управлението на ОДС не е било пощадено от това вредно за демокрацията явление. Той се извини от името на десницата за допуснатите в миналото грешки. „Ние направихме много реформи, но не ги обяснявахме на хората, за което се извиняваме. Сега от сутрин до вечер ни обясняват, че правят реформи, но реално нищо не се вижда.“

За липсата на политически дебат и подмяната на дневния ред на обществото говори и лидерът на Демократи за Силна България г-н Иван Костов, който беше дошъл в Стара Загора да изрази категоричната подкрепа на своята партия за кандидатурата на Румен Христов. На срещата присъства лидерът на БДФ Жаклин Толева, членовете на Централното ръководство на партията Лилия Ангелова и Асен Величков, както и кандидатите за общински съветници от БДФ в общата листа на “Синята коалиция за Стара Загора” (СДС, ДСБ, БДФ) г-н Владимир Огнянов и г-н Жорес Георгиев.

 

Check Also

Кандидати за общински съветници на Община Ботевград

[singlepic id=41 w=500 h= float=]