Илиян Георгиев, БДФ: Емигрантите трябва да имат представителство в управлението

ilian

България трябва да гласува с „Да“ на референдума за въвеждането на електронно гласуване на 25 октомври, за да улесни връщането на близо 2 милиона емигранти към политическите процеси в страната, обяви Илиян Георгиев от партия Български демократически форум (БДФ).

„Най-важният ефект от компютърния вот ще е възможността за много по-масово включване на българите от чужбина в изборите. Тяхното мнение е от безспорна важност за нас – повечето са интелигентни, свободомислещи, стойностни хора. Те бяха прокудени от страната и отидоха да търсят късмет и препитание зад граница, където качествата им са много по-добре оценени. И днес опциите им за конвенционално гласуване са силно ограничени – от далечни разстояния, от недостатъчен брой избирателни секции, тромави административни процедури и т.н. – изтъкна Георгиев. – Техният вот е от огромно значение за България – той не е зависим, не е под диктат на местни икономически обвързаности и интереси, каквито виждаме все по-често в милата ни Родина“.

Политикът изтъкна, че думите му не са насочени към съгражданите ни в съседни балкански страни. „Оказа се, че някои от тях са способни да гласуват за по 3 секунди в някои секции – бързо, точно и масово. Техният вот е гарантиран при всяко едно положение, електронното гласуване не ги касае – уточни Георгиев. – От възможността да участват на избори онлайн обаче би се възползвала огромна група хора, живеещи в Западна Европа, САЩ и други развити страни по света. Те нямат, а е задължително да имат представителство в управлението на България“.

Представителят на БДФ посочи и още един положителен ефект от електронния вот: „След въвеждането му вече няма как да важи оправданието, че си отишъл за риба в изборния ден и затова не си гласувал“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...