Коалиция „ДЕСНИТЕ” почетоха паметта на жертвите на тоталитарните режими

В София Председателят на Коалиция „ДЕСНИТЕ” д-р Илко Семерджиев и представителите на политическите партии част от Коалицията – БДФ, Синьо единство и ЕНП и Деница Сачева от гражданската квота пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК.Председателят на Коалиция „ДЕСНИТЕ” д-р Илко Семерджиев и представителите на политическите партии част от Коалицията – Лилия Вълкова – БДФ, Емил Йорданов – Синьо единство, Емил Мечикян – ЕНП и Деница Сачева от гражданската квота поднесоха цветя и паметен венец пред Мемориала на жертвите на комунизма по повод Общоевропейския ден за почитане на паметта на жертвите на всички тоталитарни и авторитарни режими.
Коалиция „ДЕСНИТЕ” (БДФ, Синьо единство и ЕНП и представители на гражданската квота) пред Мемориала на жертвите на комунизма до НДК.

Днес сме тук, за да почетем паметта на загиналите и да си спомним това, което се е случило през 20 век, за да не позволяваме да се повтори и през 21-ви. Трябва да не забравяме, че всеки тоталитарен режим най-напред е започнал като автократичен режим. Независимо от това каква е идеологическата му основа, жертви са хората. 20 век бе белязан от такъв процес. Хора като Сталин, Хитлер, Мао Дзедун трябва да ни напомнят винаги, че демокрацията е незаменима и именно тя е спасителна за хората. Затова трябва да я пазим. Трябва да внимаваме какви избори правим и да сме абсолютно наясно какви ще бъдат последствията тях, защото когато не мислим за тази отговорност се случват събитията, които започнаха през 1939 г. на миналия век. Слава богу завършиха през 1989 г. и това, което България постигна след 89-та година не е никак малко. Нашият преход всъщност ни позволява днес с чиста съвест да се обърнем назад, да почетем жертвите и да си припомним миналото, и да направим всичко възможно то да не се повтаря повече, каза председателят на Коалиция „ДЕСНИТЕ” д-р Илко Семерджиев след поклонението.

Във Варна представители на Коалиция „Десните” поднесоха цветя пред Паметника на жертвите на комунизма в градинката до Градската художествена галерия.
Във Варна представители на Коалиция Представители на „Десните” във Варна.

Варна представители на Коалиция „ДЕСНИТЕ” поднесоха цветя и венец пред Паметника на жертвите на комунизма в градинката до Градската художествена галерия.

Регионалните ръководители на Коалиция „ДЕСНИТЕ” от Пловдив град и Област пред Паметника на жертвите на комунизма.

 

 

 

 

 

В Пловдив представителите на Коалиция „ДЕСНИТЕ” поднесоха цветя пред Паметника на жертвите на комунизма на площад „Стефан Стамболов“.

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...

Вашият коментар