Позиция във връзка с проведените президентски избори `2011

На проведените избори`2011 гласът на автентичната десница се оказа по-тих, отколкото всички очаквахме. Отговорността не е само на тези, които се опитваха да го заглушат, но и на онези, който не допринесоха да бъде чут и разбран. Качествата, държавническите позиции и политическа вещина на кандидат-президента на  нашата коалиция „Съюз на десните сили” са безспорни и ние наистина съжаляваме, че тези достойнства останаха не само неоценени, но и че избирателят остана недостатъчно запознат с нашата обща кандидатура.

Български Демократически Форум (БДФ) винаги е отстоявал национално отговорни и демократични принципи. Неслучайно БДФ бе един от основоположниците на Съюза на Демократичните Сили след разпадането на тоталитарната политическа система. Като партия БДФ преживя своя катарзис по времето на дългия преход и е в началото на един обновен реален политически живот. Резултатите от изборите са основа за анализи и равносметки и право да преосмислим определени политики. Да се разделим с илюзиите, за да осъществим идеите си като дясна национално отговорна партия за изграждане на национално мощна и социално справедлива България!

Предстои втори тур на изборите за Президент на Република България. Политическа партия Български Демократически Форум не вижда своя кандидат в лицето на нито един от двамата претенденти за държавен глава. Но като национално отговорна партия, БДФ не може да допусне позиция, която благоприятства спечелването на президентски мандат от наследничката на бившия комунистически режим – БСП. Ние винаги сме отчитали, че присъствието на БСП във властта води до разрушителни последици за българския народ.

Въпреки съществените различия с управляващите по отношение характера и формите на прилагане на тяхната политика, ние призоваваме българските граждани в отговорност пред бъдещето на страната ни да участват в изборите за президент и да гласуват за Росен Плевнелиев.

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...