„Хората нямат смелост да знаят и да носят лична отговорност за това, което се случва в държавата ни. Предпочитат да се оставят на течението да ги носи, без да проявят активност, за да променят нещата.”

Христина Иванова-Теодосиева

27 МИР Стара Загора

Христина Теодосиева
Христина Теодосиева

Христина Иванова-Теодосиева е родена на 23 юли 1982 г. в Казанлък. Има две висши образования – медицинска и фармакологична биофизикохимия в СУ „Св. Кл. Охридски” и фармация в Медицинския университет, гр. Пловдив. Понастоящем работи като магистър-фармацевт, управител на аптека. Ежедневно се сблъсква с недоимъка и тежкото положение на хората, които често дават над половината от месечните си доходи за лекарства. При това не успяват да си купят всичко, което им е предписано и здравословните им проблеми се задълбочават. Поради безпаричието мнозина „по-често посещават аптеката, отколкото съседната сладкарница”, казва тя. „Хората нямат смелост да знаят и да носят лична отговорност за това, което се случва в държавата ни. Предпочитат да се оставят на течението да ги носи, без да проявят активност, за да променят нещата.”, споделя Христина. Затова девиз й е една мисъл на Хораций: „Имай смелостта да знаеш”. Напоследък все повече прави паралели между книгите на Оруел и съвременна България. Затова влиза в политиката и в БДФ – за да се бори нещата да се променят. По душа е еколог. Обича да се вихри в кухнята, стига да има време. Омъжена е за Теодосий Теодосиев – знаменитият учител по физика, чиито възпитаници прославят България в целия свят. Имат дъщеричка и една кауза – колкото достижима, толкова и нелека – да видят България високо образована и просперираща.

Check Also

Теменужка Христова Петрова

Изключително обаятелна, тя определено има талант да убеждава хората и да ги мотивира и води в името на каузи. А каква по-голяма кауза от бъдещето на България? Девизът й е: „Достойнство, морал, обич и преданост към България.”

Вашият коментар