С поклонение и поднасяне на венец на гробницата на княз Александър Батенберг в София Български Демократически форум отбеляза 125 годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На честването присъстваха членове на Централното ръководство на БДФ, съпартийци и съмишленици.

125 години Съединенa България

Поклонение на гробницата на княз Александър Батенберг

С поклонение и поднасяне на венец на гробницата на княз Александър Батенберг в София Български Демократически форум отбеляза 125 годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. На честването присъстваха членове на Централното ръководство на БДФ, съпартийци и съмишленици. Като представител на една генерация, която активно е осъществявала българския национален идеал, членът на ЦР на БДФ д-р Георги Велчев заяви: „Не съм пропускал година да дойда да се поклоня пред този голям човек в българската история – княз Александър Батенберг. Но винаги си спомням и нещо друго – че Русия беше най-големият противник на това Съединение. Аз се прекланям пред загиналите руснаци и руския народ за Освобождението на България във войната с Турция, но Русия и тогава и след това – винаги е късала България. Тези неща трябва да се помнят!”

„На 6-ти септември преди 125 години част от националния идеал на българския народ и на българските политици е осъществен! Поклон пред волята на този народ и на тези политици! Поклон пред дързостта и прозрението на един истински държавник – княз Александър І Батенберг! Нека винаги да помним думите на княза: „Мене може да забравите, но Сливница никога!”, каза в речта си председателят на партията Жаклин Толева.

Check Also

Позиция на ПП Български демократически форум

Днес  25.04.2019 г. ПП Български демократически форум (БДФ) сключи политическо споразумение с ПП ГЕРБ за ...