Български Демократически Форум – Варна с ново ръководство

На 30 януари 2011 г. в град Варна се състоя отчетно-изборно събрание на Български демократически форум (БДФ) – Варна. На него бяха поканени председателят на БДФ – Жаклин Толева, зам. председателят Лилия Вълкова и членът на ЦР на БДФ – Петър Николов. След направен отчет за дейността, събранието единодушно избра нов председател на БДФ-Варна. Това е 34 годишният Станимир Михайлов, завършил Икономически университет във Варна и психология в Шуменския университет. Работи в търговска фирма.

Членове на новоизбраното ръководство са: Никола Минев (78 год.) – досегашен и настоящ заместник председател на варненската структура. Инж. Юлия Генова (40 год.), завършила Технически университет Варна бе избрана за секретар, а Теменужка Петрова (37 год.), завършила Икономически университет Варна – за член на новото ръководство.

За председател на Контролната комисия бе избрана Недка Кунева (37 год.) бивш секретар на БДФ-Варна.

Станимир Михайлов, Теменужка Петрова, Недка Кунева и инж. Юлия Генова са членували в младежката организация на БДФ още преди 2000 г., а след това са активни членове на БДФ.

Председателят Жаклин Толева поздрави новото ръководство от името на ЦР на БДФ и изрази увереност в успеха на младия екип, като достоен наследник на своите възрастни съпартийци.

Два дена по-късно, на 1 февруари – Денят на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, БДФ Варна организира поклонение пред Паметника на жертвите на комунизма. На него бяха поканени членове на „Съюз на репресираните”, ССД, СДС и Демократическа партия.
Бе отслужена панихида и поднесени венци и цветя от присъстващите. В изказването си Станимир Михайлов каза:

„Уважаеми дами и господа, скъпи приятели,

Събрали сме се пред един паметник, който е символ на българската национална памет. Днес почитаме паметта на жертвите на комунистическия режим. Техният единствен грях е бил, че са се борили за национално могъща и социално справедлива България. Насреща си са имали противник, чието най-характерно качество е посредственост. Посредствеността означава да няма достатъчен духовен ръст да се осъзнае необходимостта от сериозна и стабилна държавна власт. Дори и в наши дни ние берем плодовете на няколко поколения българи, „възпитавани” в комунистически морал.

Ето защо, ние от БДФ се надяваме, че курсът на обединение в дясното политическо пространство ще получи подкрепата на цялата варненска общественост. Ние трябва да сме единни, защото тук, във Варна, през годините сме доказали, че можем побеждаваме. Само от нас зависи дали отново ще успеем. Варна заслужва по-добро управление – различно от това на Кирил Йорданов и БСП.

Казвам всичко това защото смятам, че няма по-висока почит към жертвите на тоталитарната комунистическа система от добре свършената работа в полза на цялото общество. Сигурен съм, че това биха искали и самите те, децата им и в крайна сметка всички граждани на Република България – да живеят в един по-хубав свят.

Поклон пред паметта им!”

Бъдете първият коментирал "Български Демократически Форум – Варна с ново ръководство"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.