Либералният разпад на държавността у нас е по сценарий на комунистите и ДС

Петър Москов-председател на ПП КОДПетър Москов-председател на ПП КОД

С председателя на ПП КОД Петър Москов разговаря Борис Христов

Г-н Москов, не е ли самонадеяно да наричате КОД „единствената дясна партия“?

За съжаление това е истината. С  изключение на БДФ, с която поради тази причина сме естествени съюзници, всички десни партии в България се преименуваха на центристки и изоставиха консервативните идеи, с които тръгнахме преди 30 години. Изоставиха декомунизацията, изоставиха идеята за силна държава в служба на гражданите, изоставиха идеята за свободен бизнес и ненамеса на държавата в икономиката. Под натиска на либералните лобита в ЕС се включиха в разграждането на държавата, преотстъпиха основни отговорности  на неправителствени организации и на неясни субекти от т.нар. „Гражданско общество“. А където няма държава, се настанява мафията.

 

Това ли е причината цялата опозиция сега да обещава да громи мафията?

Това е лъжа. И старите комунисти в лицето на БСП, и новите – в лицето на Демократична България, партията на г-жа Манолова и ДПС са най-ентусиазираните поддръжници на слабата и безпомощна държава. Всъщност, това са хората, които по време на прехода  организираха проникването и настаняването на този ляв либерализъм в България. Задавали ли сте си въпроса, защо точно ДПС беше първата партия в България, горещо прегърнала либералната утопия?  И като си припомним, че 100 % от върхушката на тази партия е служила на бившата Държавна сигурност, лесно можем да си отговорим по чий сценарий либерализмът се настанява в България. Очевидно това е сценарият на номенклатурата на БКП и на нейните слуги от Държавна сигурност. Само те и техните фирми имат интерес от слаба държава, която не може да защити труда и парите на своите граждани нито от корупция, нито от разбойници, от престъпници и мафия.

 

Петър Москов, председател на ПП КОД

Петър Москов, председател на ПП КОД

Не е ли прекалено закъсняло настояването на КОД за лустрация и декомунизация?

Никога не е късно да почистиш дома си. Държавите, които извършиха преди 20 години лустрация, днес вече са догонили част от европейските икономики и гражданите им стават все по-богати. И знаете ли защо – защото тям няма  зависими политици, които да уреждат най-големите държавни поръчки за фирми на бивши комунисти и на техните наследници. Няма послушни лакеи в съдебната власт, които да оставят престъпленията на тези хора ненаказани. Там няма политическа корупция, която с парите на данъкоплатците да си отглежда армия от неграмотни и за килограм ориз да купува гласовете им на избори. Всички това дължим на присъствието и влиянието комунистите и техните слуги в най-важните сфери на държавата и икономиката ни. Затова КОД настоява за пълна лустрация на всички висши номенклатурни кадри на БКП, ДС и т.н. и техните наследници и близки роднини. Такива хора не трябва да имат достъп до големи обществени поръчки, за да спре източването на парите на данъкоплатците, не могат да бъдат собственици и управители на медии, за да спрат да дезинформират и манипулират обществото, не могат да бъдат магистрати и да заемат висши служби в Съдебната власт, за да  не обезпечават безнаказаност за господарите си.

 

Не е ли опасна идеята за силна държава?

Напротив, плашещи са хаосът и беззаконието. Там където има хаос и държавата не може да наложи закона, настъпва мафията, комунизъм или фашизъм. Това е голяма заплаха за България. Новите комунисти, наричащи себе си социалисти, либерали и прогресисти разграждат държавата, деморализират обществото и всяват хаос и беззаконие.  Само силната държавата може да наложи спазването на закона, да защити здравето, живота и интересите на своите граждани.

 

Защо обвинявате либералите, че развращават обществото?

Защото толерират мързела, безотговорността и неграмотността. Погазват правата и харчат парите на работливите, образованите, отговорните и съвестните хора, за да издържат  безработни и неграмотни армии от послушни малцинства. Това са новите комунисти. След диктатурата на пролетариата, следващият им експеримент се нарича „диктатура на малцинствата“. И е също толкова човеконенавистен, толкова антихуманен и ненавиждаш човешката природа, колкото и червената диктатура. Изискват от нас да намразим човешкото в себе си, да спрем да дишаме, да се срамуваме, че сме мъже и жени, да се свеним от цвета на кожата си, да се извиним, че съществуваме. Насаждат ни вина, за да ни направят послушни, уплашени и изпълнителни.

 

Има ли изход от тази заплаха?

Да. Изходът, който предлага КОД е:

  1. Декомунизация и лустрация
  2. Изкореняване на неграмотността чрез задължително основно образование, лишаване на достъп до помощи на неграмотни, забрана за гласуване на хора без диплома. Това ще спре политическата корупция и неграмотното безотговорно управление на държавата.
  3. Нова социална система, освободена от всякакви несвойствени политически функции. Обществото дължи интеграция само на хората с трайни увреждания. Спираме да харчим парите на данъкоплатците за издръжката на поколения безработни.
  4. Изваждаме държавата от икономиката и въвеждаме Единен кодекс на държавните изисквания и контрол, така осигуряваме устойчивост и предвидимост на бизнеса и повишаваме чувствително доходите на работещите.
  5. Изграждане на силна държава, която да гарантира сигурност, достъп до качествено образование и модерно здравеопазване на всеки гражданин и всяко семейство.

 

Бъдете първият коментирал "Либералният разпад на държавността у нас е по сценарий на комунистите и ДС"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.