БДФ отбеляза 23 август – Европейския ден за възпоменаване на жертвите на престъпленията на тоталитаризма

На 23 август 2011г. пред мемориала в градинката на НДК Български Демократически Форум (БДФ) отбеляза Европейския ден за възпоменаване на жертвите на престъпленията на тоталитаризма. Събитието почетоха Председателят на Парламента Цецка Цачева, посланикът на Полша у нас Лешек Хенсел, столичният зам. кмет Иван Сотиров, Румен Христов – кандидат на десницата за президент, евродепутати, детутати, представители на десните политически партии, десетки граждани.

“Днес ние поднасяме своя поклон към жертвите на тоталитаризма”, каза в речта си председателят на БДФ Жаклин Толева. “БДФ е наследник на онази среда – Съюза на Българските Национални Легиони (СБНЛ), които дадоха значителни жертви след 9 септември 1944г. като основния идеологически противник на комунистическата идеология. А тя се характеризира с три основни принципа. Първият е, че няма Бог, което означава, че няма морал и съвест. Вторият е, че има класова борба, която предполага наличието на враг, който трябва да бъде унищожен. И третият основен принцип е, че на власт се идва с революция, което означава кръв и терор. Ние съзнаваме, че днес не просто отдаваме памет на жертвите, а го правим с отговорност за историческата памет и бъдещите поколения.

Ползвам случая да изкажа дълбока благодарност към г-н Лъчезар Тошев, който има изключителен принос в Европейските институции за признаване на този ден и безспорно към Българското Народно събрание, което го легализира!

Вечна им памет!”

Прелом

About the Author

avatar
Редакция
Вестник "Прелом"

Бъдете първият коментирал "БДФ отбеляза 23 август – Европейския ден за възпоменаване на жертвите на престъпленията на тоталитаризма"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.