„Всяка неделя“

Уважаема редакция,

Поводът да напиша тези редове е възстановеното (вече по Нова ТВ, не по БНТ) предаване „Всяка неделя“ на популярното ченге Кеворк Кеворкян. Още предходната седмица, когато направиха анотация на предаването си, говориха суперлативи за „бащицата“ Тодор Живков. Наглостта на водещия премина всички граници, когато от личните си телевизионни архиви пусна повече от 20 мин с възхвала за един „хуманен лидер“, който умирал за българите, не знаел нищо за лагерите в България, а главният виновник за репресиите бил садистът Мирчо Спасов, той ги закрил и т.н.

Аз исках да попитам как не се намери един от живите легионери да се обади в ефир и попита колко души бяха извозени с камионетките от София и разстреляни около 9 септември 1944 г. от читалище „Славянска беседа“, когато той (Тодор Живков) беше първият началник на Народната милиция! Колко души убиха копоите му от УБО, превозвайки го до Правец или от Банкя до Бояна? И най-после, кой и по чие височайше разпореждане поднесе на тепсия главата на писателя Георги Марков като подарък за рождения ден на правешкия хитрец – най-справедливия, най-мъдрия, пръв партиен и държавен ръководител?

„Българският чадър“ е нарицателно и досега в целия цивилизован свят.

И не е ли време точно БДФ, който има претенциите да е наследник на СБНЛ, една патриотична организация, дала най-много жертви в преизподните на комунистическия режим, не само да говори, а реално да се противопостави на тоталното реставриране и възхвала на мимикриралата тоталитарна система! Затова апелирам да се отправи официално обръщение до Народното събрание, президента, премиера и СЕМ.

Искам да споделя и възмущението си от реакцията на мнозина, които ми казаха: „Защо гледаш тази телевизия?“. Въпросът не е в това какво аз гледам, слушам или чета, но това се предлага на огромна аудитория българи. На повечето мислещи хора им омръзна да им се натрапва фамилията Живкови.

Нашата политическа партия Български демократически форум не бива да си заравя главата като щраус и е наложително да реагира с всички възможни средства, защото този медиен потоп ще ни удави като нация. Зад нас има не полк, има армия от покойници, има безкръстни гробове, има трупове, станали храна на свинете в Белене, чиито викове ще ни настигнат и в деветия кръг на ада, ако не потърсим не възмездие, а истината за тяхната невинна смърт.

За България!

 

Владимир Огнянов

председател на ОР на БДФ Стара Загора

Бъдете първият коментирал "„Всяка неделя“"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.