Нюансите на национализма

НЮАНСИТЕ НА НАЦИОНАЛИЗМА

Българският демократически форум е партия, чиято идеология отстоява национализма като усещане за принадлежност към Отечеството. Като социология на единство между народ, земя, държава и власт. Като съзнание за история и културни ценности. Като измерение за нещо по-голямо, за което се жертва личната потреба. Като национален потенциал с идея за просперитет.

Националната кауза на българина винаги е имала ясно изражение и страстна социална подкрепа. Затова е изключително важна отговорната преценка за държавната политика в съответен исторически момент. Защото национализмът, както всяка идеология в даден момент, проявява нюанси. БДФ не може да не осъди идеологическите крайности, които спекулират с предназначението на национализма и създават предпоставка за конфликти и агресия.

За БДФ национализмът трябва да утвърждава, а не да разрушава. БДФ вярва, че мъдростта, натрупана от повече от 1300 години държавност, е огромният духовен капитал, който е част от душевността на българина. Ние сме убедени, че вътрешният компас на народа ни ще му даде ориентир, за да разграничи днес опорочения национализъм, който посяга на чуждия отлар, от свещенодействието пред олтара на Отечеството.

Бъдете първият коментирал "Нюансите на национализма"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.