In Memoriam

Милен Цветков

На връх Великден от този свят си отиде Милен Цветков. Журналистът, борецът, непокорният, безкомпромисното острие на социалната ни съвест. Един на пръв поглед нелеп инцидент. Случаен Безсмислен. Трагично завършил… Но и един съдбовен гонг към България!

И както някога Алеко бе убит от Бай Ганя, така сега Милен Цветков стана жертва на безнаказания, сенчест, ненаказан ганьовизъм. Същият, срещу когото толкова всеотдайно се бореше. С цената на уволнения, с митарствания като неудобен от медия в медия, с цената на всякакви социални несгоди…

Днес е Великден. Денят, в който честваме Онзи, Който заради нас, човеците, страда, изнесе Кръста си на Голгота като Личен път и Лично битие. Който биде разпнат на Кръста до разбойниците като разбойник, защото достойно извървя пътя Си като социално битие.

Това направи Милен Цветков.

Днес в Деня на Възкресението, той завърши своя житейски шедьовър. И запали една клада, в която ни показа какво значи смърт от социална апатия!

И ще възкръсне, за да ни покаже, че има нещо повече от битологията на материалното и това се нарича лична и национална отговорност.

Поклон!

От Редакцията на вестник „Прелом“

Бъдете първият коментирал "In Memoriam"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.