Ванга като опорна точка

Винаги съм вярвал, че човек сам кове съдбата си. При това не ме разбирайте погрешно – аз съм християнин и дълбоко вътре в себе си винаги съм вярвал в Бог.

Още помня времето, когато майка ми тайно се кръстеше в зимника пред старата икона. Още помня, когато комунистите й се присмиваха с думите: „Какъв Бог – ето, братушките отидоха в Космоса и никакъв Бог не видяха на небето!“. „Религията е опиум за народа!“, казваха със самочувствието на последна инстанция всички присмехулници.

Гледам филма за Ванга, чета какво била предсказала Ванга и си върнах далечните спомени. Каква ирония!

Ама каква стана, другари путинисти!? Май идеологическите ви опиати са попривършили? И сега с всички сили търсите нови. Мотивиращи и угодни, земни и чудотворни…

Зер култът към личността на Ленин, Сталин и сие, с който замениха Христос в съзнанието на лековерните, отдавна е развенчан и отречен. Не върви ачик-ачик да издигнат Путин в култ – ще им се смее светът. Къде по-безопасно е да се нарочи някой ясновидец (и Западът даже им вярва!) и да се направи подмяната.

И така решението им се поднесе на тепсия – една клета неука жена, чийто кости отдавна изгниха…

Ванга.

И путинистите сложиха опорните си точки в устата на Ванга.

Защо точно нея избраха? Закономерно и логично. Първо, тя е известна. Второ, ако изберяха някой руски гадател (жив или мъртъв), колко му е да скокне някой неверник и да разпита съседите какво точно е казал. А за България в ЕС виза ще му потрябва. А пък и още от Христово време се знае, че „пророк в родината си признат не бива“, т.е. чужденецът си е чужденец и на него винаги повече се вярва.

Иначе, другото е лесно – по изпитания път на опорните точки.

Ама вие, българите, не знаете ли, че Ванга е казала още изначално, че…

„Русия е нашата майка! Не Америка!“

Това заяви преди време от екрана на една наша телевизия Нешка Робева.

А тия дни какво се оказа? Ново сензационно разкритие – Ванга предрекла за Украинската криза и Кавказ: „Ще плащате дълго време и децата си ще дадете, но после мир и любов ще има. Много тежко ще ви бъде… Една планина ще се премести…“

Ако се съмнявате как ще свърши борбата между САЩ и Русия, ето ви опорната точка на путинистите: „Не по-късно от 2040 г. Русия ще измести Америка. Тогава безконтролното печатане на банкноти без покритие ще да спре, кризите ще се преустановят и над света ще има мир и благоденствие“.

Това са опорните точки с кодово име „Ванга“. Не им ли вярвате?

Ще ги намерите черно на бяло в централната софийска преса.

Ще ги намерите във всеки четвърти коментар на троловете в интернет.

Ще ги намерите в невероятното количество книги, филми и коментари на руска и българска „интелигенция“.

„Една лъжа, повторена сто пъти, става истина.“ Кой, фашистът Гьобелс ли го е казал?

Ами тогава защо го практикувате непрестанно, другари комунисти?

Бъдете първият коментирал "Ванга като опорна точка"

Оставете коментар

Email адресът ви няма да се публикува.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.